Nyheter

2016-11-28 09:02

Stektemperaturer / innertemperaturer för vilt och fågel

För att lyckas bättre med tillagning av vilt och fågel ger vi dig här en lista med stektemperaturer för våra olika produkter. Med X menas att Rött eller Medium inte rekommenderas för detta kött.


2016-10-26 15:25Bra mat och ekologiskt vin på samma gång

Företagen Vipfinefood och Winetales, båda från Malmö, inleder ett spännande samarbete.

- Nu har vi ett fantastiskt middagserbjudande till våra kunder när vi kan leverera både mat och vin hela vägen hem till dörren, säger Urban Rosell en av Vipfinefoods grundare. Det är framför allt det ökade intresset för det naturliga viltköttet samtidigt med en stigande efterfrågan av viner från mindre, ofta ekologiska producenter som lett fram till samarbetet. Här har båda företagen omfattande kunskap och erfarenhet som nu kombineras. Viltkött är det enda kött som får grönt ljus av Världsnaturfonden och Vipfinefood levererar under högsäsong färskt vilt från hela Sverige. Winetales arbetar med viner från kontinenter, gärna lite okända vindistrikt, där kvalitet fortfarande finns till överkomliga priser.

- Med tanke på att Vipfinefood jobbar tillsammans med Sveriges största leverantör av vilt, ÅkeP, så borgar det för hög kvalitet.

Kontaktuppgifter: Urban Rosell, Vipfinefood, 070-999 12 73

Vipfinefood.com startade 2015 i Malmö och levererar Svenskt viltkött men även delikatesser från Italien tillsammans med grönsaker samt frukt och bär, direkt till dörr. Företagets idé är att erbjuda kunder allt som behövs inklusive recept, för en spännande smakupplevelse. Allt beställs via nätet vipfinefood.com


2016-10-14 09:42

Högsäsong för vilt

Snart ger sig 270 000 svenska jägare ut i skogen på jakt efter älg. Många kommer dock att återvända tomhänta, fortfarande med längtan efter gott och naturligt viltkött.

Det unika skånska e-handelsföretaget VIP fine food, som specialiserat sig på vilt, är just nu på väg in i sin högsäsong när alla vill äta nyttigt grönt kött.

Intresset för svenskt viltkött växer snabbt och under jakttider ökar efterfrågan extra mycket. Skånska Vipfinefood.com hjälper tillsammans med landets största viltproducent ÅkeP i Malmö, konsumenter att handla både smart och miljövänligt via nätet.

Viltkött är det enda kött som får grönt ljus av Världsnaturfonden. Vilt är bra för klimatet, den biologiska mångfalden samt är helt fritt från kemiska bekämpningsmedel.

I dag hittar man vilt i framför allt storstädernas välsorterade matvaruaffärer. Vipfinefood är först i Sverige med att leverera svenskt viltkött direkt till hemmet. Skåne är redan inarbetat och planer finns för expansion för att möta efterfrågan över andra delar av landet.

* Vi gör det lättare för den som vill äta bra kött säger Urban Rosell, en av företagets grundare.

* Vi vill locka och inspirera konsumenterna att prova vad som finns i de svenska skogarna. Med recept och tips är det enkelt att byta ut det vanliga köttet och upptäcka smakskillnaderna!

Hos Vipfinefood finns nu under jaktsäsongerna bland annat färskt älgkött tillsammans med köttet från både dov- och kronhjort men även hare, ren och rådjur. Allt paketerat och garanterat av Sveriges störste viltproducent ÅkeP i Malmö.

* Dagens konsumenter ställer allt större krav på vad man äter, inte minst när det gäller kött, säger Stefan Persson.

* Därför är viltköttet så intressant eftersom det är naturligt ekologiskt och ligger helt rätt i tiden.

Vipfinefood.com startade 2015 i Malmö och levererar Svenskt viltkött men även delikatesser från Italien tillsammans med grönsaker samt frukt och bär, direkt till dörr. Företagets idé är att erbjuda kunder allt som behövs inklusive recept, för en spännande smakupplevelse. Allt beställs via nätet vipfinefood.com


2016-09-01 16:29

År 2030 tror vi att konsumenterna väljer ungefär den typ av mat vi äter i dag.

Men ändå annorlunda då hållbarhet slagit igenom som begrepp. – Vi kommer att fortsätta äta god mat. Men med gott samvete i framtiden, säger Åsa Domeij, hållbarhetschef på Axfood med kedjor som Willys, Hemköp, Tempo och Handlar ́n. Matkassen 2030 är Axfoods bidrag till en mer hållbar livsmedelsstrategi. En rapport med 79 konkreta förslag till beslutsfattare, producenter och dagligvaruhandeln att samverka för en mera hållbar matkonsumtion i Sverige och som presenterades under Almedalsveckan. I rapporten finns ett avsnitt hur en fysiskt tänkt matkasse 2030 ser ut. I stort som i dag, men där hållbarhet har satt sina tydliga spår: ”Vi kommer att fortsätta äta tacos till fredagsmyset och det lär dröja innan skalbaggar blir en vanlig proteinkälla i våra svenska kök. Däremot kommer köttkonsumtionen att minska för att ersättas av fler gröna proteiner. Köttfärsen till tacosen ersätts allt oftare av vegofärs eller baljväxter år 2030. Vi kommer att se ett större utbud av svensk förädlad mat och svenska delikatesser. Dansk påläggsskinka blir istället en svensk variant av lufttorkad skinka på vildsvin. Nya innovativa sätt att producera hållbar mat, exempelvis odlad fisk som äter vegetariskt och inte behöver fiskmjöl, blir allt vanligare. 2030 är det en självklarhet att välja ekologiska ägg från frigående höns utomhus. Och vi minskar vår konsumtion av ris från klimatpåverkande odlingar till förmån för svenskodlad potatis”. – Till vår glädje kommer vi också att hitta färdigmat som är god, nyttig och gjord på schyssta råvaror med tydligt ursprung. Fryst mat och fått högre status och blir mer populär. – Vi har då också lärt oss ta tillvara på maten klokare och vågar äta den även efter bäst före- datum om maten fortfarande luktar och smakar gott, spår Åsa Domeij som påpekar att framtidens matkasse bygger lika mycket på trendspaning som den riktning Axfood med rapporten Matkassen 2030 vill gå för att det i framtiden ska vara både enklare och mer lustfyllt för konsumenterna att handla hållbart.

Matkassen 2016: Pasta, nötfärs, potatis och ris odlad norsk lax, flygtransporterade sockerärtor, färskt bröd med kort datum, 2 liter ekologisk mjölk, 1 liter sötad yoghurt, påläggsskinka av danskt griskött, ekologiska bananer, konventionellt odlade äpplen, apelsiner och vindruvor, flygtransporterade färska bär som jordgubbar och hallon, ägg från frigående höns inomhus, färdiglagad pirog och pizza samt vatten på flaska.

Matkassen 2030: Ekologisk pasta, bönpasta, vegetarisk färs, färs på svenskt viltkött, mer potatis och mindre ris, odlad svensk ASC-märkt fisk som ätit vegetabilier istället för fiskmjöl, närodlad grönkål, fryst broccoli, fryst bröd som kunden tinar hemma, gårdagens bröd till extrapris, 1 liter ekologisk mjölk, 1 liter ekologisk havredryck, 1 liter osötad yoghurt, lufttorkad delikatesskinka på svenskt vildsvin, ekologiska och Fairtrade-märkta bananer, svenska äpplen som lagrats för lång hållbarhet, annan frukt efter säsong, frysta ekologiska bär, ekologiska ägg från frigående höns utomhus, färdigrätt på grönsaker som annars skulle ha slängts i butik samt färdig pyttipanna på svenska råvaror.

Källa: http://www.axfood.se/Documents/Pdf/PressReleases/sv/1170353.pdf


2016-06-02 08:57

Köttguiden – WWFs konsumentguide för kloka matval


Här kan du som konsument bidra till en mer hållbar köttkonsumtion genom att göra kloka matval som tar hänsyn till naturen, klimatet och djurens välfärd.


http://www.wwf.se/source.php?id=1645082
Bon Appetit,
www.vipfinefood.com


2016-05-18 15:23

TRÄNINGSLÅDAN

Tillsammans med ÅkeP har vi tagit fram en träningslåda, framförallt för dig som fokuserar på träning och proteiner. En bra och intressant mix av filéer av bästa kvalitet. Detta blandar du med sötpotatis och rotfruktsmix från Everfesh. Bon Appetit.
Detta ingår:
- ca 1,8kg Kycklingbröstfiléer
- ca 1,5kg Kalkonbröstfiléer
- 2kg Sötpotatis
- 2kg Rotfruktsmix

 


2016-04-08 14:36

Svenska hushåll bär hem matvaror motsvarande 3 ton per år.

Det blir nästan 58 kilo mat som vid en veckohandling ska rymmas i kylskåpet och frysen. För att vara snäll mot ryggar och armar så kan det vara en god idé att satsa på e-handel och få sina tunga produkter hemkörda istället. 

Källa: Cylinda.se

 


2016-04-08 14:36

NU UTVIDGAR VI HEMLEVERANS TILL:
Hela Skåne.

 

Nu kan du som bor i Skåne och vill ha viltkött hemkört till din bostad beställa från www.vipfinefood.com.

Vi tittar hela tiden på att utvidga vårt marknadsområde , inte minst till Köpenhamnsområdet. Vi tittar även på utvidgat område i Sverige. Det finns intressanta produkter inom frakt- och leveransorådet som kan möjliggöra leverans av färskt viltkött. Vi återkommer när vi löser detta. Men nu är alla boende i Skåne välkomna att beställa på www.vipfinefood.com.

 


2016-04-07 12:44

Vip Fine Foods koncept - tillsammans med ÅkeP i Malmö 

Vårt koncept bygger på att du ska kunna njuta av högkvalitativ mat hemma. Njut av god mat tillsammans med dem du vill. Antingen en romantisk middag för två eller en lite större middag med släkt och vänner. I tätt samarbete med ÅkeP plockar vi bara fram det godaste och bästa för dig vad gäller viltkött.

Se ÅkeP:s film här.

Under högsäsong (ungefär september till januari) säljer och levererar vi enbart färskt viltkött. Under resterande tid är det fryst kött som vi tillhandahåller till dig som kund.
Vår specialitet är viltprodukter med inslag av italienska delikatesser. Som du beställer via www.vipfinefood.com.
Den högkvalitativa maten är främst fokuserad på på vilt från Norden, mer specifikt från Sverige. Samt ett antal godsaker från Italien – parmesan, prosciutto, olivoljor, marmelad etc.
Med högkvalitativ mat menar vi bl a att vi vet varifrån maten kommer. Vi vet matens härkomst. Hur maten smakar – allt är provlagat och provsmakat!
Vi vill att du på enklaste möjliga sätt ska kunna beställa när du vill på dygnet. Var du vill. Och antingen få det hemlevererat eller att du hämtar maten i utlämningslokal i Malmö.
Vår intention och vision är att vi kommer att leverera högkvalitativ mat till Öresundsregionen inkl Köpenhamn med omnejd och de orter som ligger i dess närhet. Inledningsvis börjar vi med en lite snävare geografisk marknad.
Långsiktigt siktar vi på att ha ca 500-600 produkter i vår butik på nätet. Beroende dels dig som kund och dina önskemål dels dina behov och krav.
Välkommen att prova!
Mycket Goda Mathälsningar,
Vip Fine Food


2016-03-31 18:46

Viltkött är bra på alla sätt

Jordbruksverket hävdar dessutom att kött, mjölk och ost svarar för cirka en femtedel av de globala växthusgasutsläppen. Fick Världsnaturfonden bestämma skulle vi svenskar halvera köttkonsumtionen jämfört med 2014 års nivå.

Men när det gäller kött finns det ett undantag – viltköttet är bra på alla sätt och får toppbetyg i Världsnaturfondens Köttguide 2015.

Forskningsprojekt
Bakom Köttguiden ligger ett tvärvetenskapligt forskningsprojekt som drivits av forskare vid Sveriges lantbruksuniversitet.

En rad kriterier ligger till grund för Köttguiden som hjälper dig att välja rätt kött.

Det är klimat, biologisk mångfald, bekämpningsmedel samt djurvälfärd och bete.

I köttguiden betraktas viltet som en del av det naturliga ekosystemet och klassas som ett klimatsmart val. Under kriteriet Biologisk mångfald konstateras att ingen mark går åt till foderproduktion, i de fall viltet inte stödutfodras i större omfattning eller äter från åkrar.

Inga bekämpningsmedel
Viltköttet får också högsta betyg när det gäller användande av bekämpningsmedel då detta inte används över huvud taget.

Kriteriet djurvälfärd går inte att tillämpa på vilda djur eftersom de är frilevande. Men det ligger i jägarnas intresse att inte stressa djuren i onödan under jakt och på så sätt också undvika köttkvalitetsproblem.

Medvetenheten bland jägarna om hantering av viltkött från skott till tallrik ökar för varje år.

Låg konsumtion
Trots att viltköttet är både av högsta kvalitet och klimatsmart utgör det endast 2–3 procent av den totala köttkonsumtionen i landet.

Med dessa fakta är det enkelt att förstå att det finns mängder av positiva effekter med en smart viltförvaltning – något som definitivt kan göras bättre nationellt.

Rovdjursförvaltningen, med vargen i fokus, är allt annat än smart. Den svenska vargstammen är livskraftig och ökar varje år. Förvaltningen är politisk och inte biologisk på bekostnad av övrigt vilt och tamdjur.

Vi kan bli bättre på att bedriva skogsbruk som anpassas till viltet utan att öka skogsskadorna. Vi kan också fortsätta utbilda jägarna i hur man förvaltar viltstammar och tillvaratar viltköttet.

Dessutom borde regering och opposition underlätta för jägarna så att mer viltkött hamnar i butikerna. Satsa på vilthanteringsanläggningar där köttet kan besiktigas och skapa en marknad för denna högklassiga råvara.

Källa: http://www.jaktjournalen.se/allt-talar-for-viltkott/

 


2016-03-09 12:40

Vilt vs nöt

 


2016-03-01 13:13

Naturvårdsverket:

Viltkött av olika slag har i ett flertal studier konstaterats ha ett lågt fettinnehåll, mer fleromättat (nyttigt) fett och högre halter av mineraler jämfört med kött från de arter som används i konventionell köttproduktion med spannmålsutfodring. Därför är viltkött både vad det gäller näringsinnehåll och etisk kvalitet en produkt som motsvarar många av de krav en medveten köttkonsument idag ställer.


2016-02-17 14:36

VISSTE DU ATT...
Viltkött är klimatsmart mat. Djuren betar inte på bearbetad mark och har inte transporterats långväga.
Viltkött är magert och proteinrikt. Det lilla fett som finns i köttet har högre halt av Omega-3 än vad fett från tamboskap har.
Viltkött är fritt från antibiotika, färgämnen, nitrit och andra främmande tillsatser.
Viltkött är det mest miljövänliga kött vi kan äta - enligt SLUs köttguide.
Vilda djur föds fria, lever fria i naturen och väljer själva vad de äter.
Viltkött innehåller högre halt av mineraler än annat kött, speciellt järn och zink.
Viltkött är ekologiskt i ordets rätta bemärkelse - naturligt ekologiskt!


2015-12-30 17:07

Gott nytt år alla

Go wild and crazy.

Vi ses 2016.

Bon Appétit, 

Vip fine food


2015-12-10 10:31

Rimtävling på Vipfinefood

Ge dig själv en godare jul!
Skriv ett rim om valfri produkt på www.Vipfinefood.com
Du har chansen att vinna något gott till julbordet värt ca 450 kr.
Vi utser vinnaren den 18/12, som aviseras här på Vipfinefoods facebooksida.
Svara direkt här på vår Facebooksida, eller skicka in ditt bidrag till oss på vår infoadress: info@vipfinefood.com (om du är lite blyg:).
Vi kontaktar vinnaren och vinnaren hämtar vinsten i Vipfinefoods utlämningslokal i Malmö. Vinnaren utses av representanter för Vipfinefood och besluten kan inte överklagas.
Lycka till och
God jul!


2015-11-24 12:20

Nu utvidgar vi hemleverans även till:

Nu utvidgar vi hemleverans även till:

Landskrona Kommun 

Helsingborgs Kommun

Svalövs Kommun

Kävlinge Kommun

Eslövs Kommun

Ystad Kommun

Skurups Kommun

Staffanstorps Kommun

Burlövs Kommun


2015-11-13 13:11

Ohlssons vintips - v.47

 

Ata Rangi Crimson – Nya Zeeland

Druvor: Pinot Noir 100%              

Färg: Blåröd färg

Doft: Nyanserad, kryddig doft med fatkaraktär, inslag av mogna jordgubbar, sandelträ, örter, ingefära och körsbär

Smak: Nyanserad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av jordgubbar, sandelträ, choklad, ingefära och körsbär

Alkoholhalt: 13,5%

Pris: 161 kr

SB nr: 95085

Passar perfekt till Ankbröst, se kampanjvaror på www.vipfinefood.com

 

Club Privado – Spanien

Druvor: Tempranillo          

Färg: Mörk, rödblå färg

Doft: Kryddig doft med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, jordgubbar, dill, choklad och vanilj

Smak: Kryddig smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, jordgubbar, vanilj, dill och kakao

Alkoholhalt: 13,5%

Pris: 100 kr

SB nr: 4570

Passar perfekt till Älgentrecote och Hjortstek, se kampanjvaror på www.vipfinefood.com

Domaine du Pesquier – Frankrike

Druvor: 75% grenache, 20% syrah och 5% mourvedre             

Färg: Mörk, blåröd färg

Doft: Kryddig, nyanserad doft med inslag av fat, hallon, lavendel, jordgubbar, vitpeppar och lagerblad

Smak: Kryddig, nyanserad smak med inslag av fat, hallon, lagerblad, jordgubbar, örter och choklad

Alkoholhalt: 15,0%

Pris: 149 kr

SB nr: 2836

Passar perfekt till Färsbiffar, se kampanjvaror på www.vipfinefood.com

 


2015-11-08 15:36

ÄLGENTRECOTE MED SVAMP OCH PÄRON

4 personer
Ingredienser
  • 700-800g Älg eller Älgkalv Entrecote 
  • 300g svamp, t ex shiitake och kastanjechampinjoner
  • 2 små päron
  • smör, flingsalt och svartpeppar
  • 4 dl viltfond, hemkokt eller från koncentrat
  • 800g fast potatis, skalade och tunt skivade
  • 6 msk brynt smör
 
Tillagning
  1. Smörj 4 låga portionsformar och lägg ett täcke potatis i botten, pensla med brynt smör och fortsätt varva potatis och smör. Glöm inte att strö på lite flingsalt mellan lagren. Sätt in i ugnen i 225 grader i 20-30 minuter och låt potatisen bakas tills de är mjuka.
  2. Ansa och dela svampen, tag bort kärnhusen i päronen och skär dem i fina bitar. Stek svamp och päron på hög värme i lite smör, smaksätt med flingsalt och svartpeppar.
  3. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet runt om, efterstek i ugn, 150 grader i ca 20-30 minuter (till önskad stekningsgrad). Koka ur stekpannan med fonden. Skiva köttet och servera denna tillsammans med potatis, svamp, päron och lite sky.

http://www.vipfinefood.com/product.html/erbjudande/kampanj/alg-entrecote?category_id=39

Bon Appétit,

Vipfinefood


2015-11-05 10:54

Sagt av glad och nöjd kund

"Har handlat via er hemsida och blev mycket positiv. Allt fungerade bra från beställning till leverans.
Superbra kvalité."
Hälsningar
Thomas Röriksson

Tack Thomas för glada tillrop - det värmer!

Vi önskar dig Bon Appétit även i fortsättningen,

Vipfinefood


2015-11-02 10:35

GE FAR NÅGOT EXTRA GOTT TILL HELGEN!

En härlig festlåda till Far. Mycket gott och många härliga smaker. Tillfredsställer både gourmeter och gourmander - vi lovar. 

Se här vad som vankas:

Innehåll:
1 pkt Ankbröst ca 750-800g
1 pkt Renfilé ca 800g
1 pkt Champinjoner 250g
0,5kg Parmesan
250 ml Olivolja
- 5 st Kryddpåsar (RosmarinDragonSvartpepparFranskt medelhavssaltKoriander)
3 pkt Blåbär

http://www.vipfinefood.com/product.html/erbjudande/festlada?category_id=40

 

MENYFÖRSLAG

 

FÖRRÄTT

 

KRISPIG ANKA MED KRONÄRTSCREME

 

HUVUDRÄTT

 

RENFILÉ MED SVAMPRISOTTO OCH KRYDDKRUTONGER (4 PERS.)

 

EFTERRÄTT

 

BLÅBÄRSPAJ

 

Se hela receptet här:

http://www.vipfinefood.com/product.html/erbjudande/festlada?category_id=40

Bon Appétit,

Vipfinefood

 

 


2015-10-22 16:51

Ohlssons Vintips - v.43

Lirac – Frankrike

Lirac - Vin

Druvor: 60% grenache, 25% syrah och 15% mourvèdre
Färg: Mörk, rödblå färg
Doft: Stor, kryddig doft med inslag av hallon, björnbär, rosmarin, viol och rosépeppar
Smak: Smakrikt, fruktigt, kryddigt vin med inslag av hallon, björnbär, viol, rosépeppar, och örter
Alkoholhalt: 14,5%
Pris: 105 kr
SB nr: 2214
Passar perfekt till Lammfilé

 

 

 

Allende – Spanien

Allende - VinDruvor: Tempranillo
Färg: Tät, mörk, blåröd färg
Doft: Nyanserad, kryddig, fruktig doft med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, korinter, choklad, örter och vanilj
Smak: Nyanserad, kryddig, fruktig smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, korinter, choklad, plommon, örter och vanilj
Alkoholhalt: 13,5%
Pris: 159 kr
SB nr: 93996
Passar perfekt till Älgstek

 

 

 

Sonoma Hills – USA

Sonoma Hills - VinDruvor: Pinot noir
Färg: Blåröd färg
Doft: Nyanserad, kryddig doft med fatkaraktär, inslag av jordgubbar, körsbär, kanel, choklad, lakrits och örter
Smak: Nyanserad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av jordgubbar, körsbär, kanel, vanilj, lakrits och örter
Alkoholhalt: 14,5%
Pris: 121 kr
SB nr: 2863
Passar perfekt till Ankbröst


2015-10-22 10:25

Festlåda

Innehåll:
1 pkt Ankbröst ca 750-800g
1 pkt Renfilé ca 800g
1 pkt Champinjoner 250g
0,5kg Parmesan
250 ml Olivolja
- 5 st Kryddpåsar (RosmarinDragonSvartpepparFranskt medelhavssaltKoriander)
3 pkt Blåbär

https://www.vipfinefood.com/product.html/erbjudande/festlada?category_id=40

Recept

FÖRRÄTT

KRISPIG ANKA MED KRONÄRTSCREME

Ingredienser
• 2 st. ankbröst, stora
• 150g kronärskockor, inlagda
• 1 dl creme fraiche
• 12 skivor baguette, tunna skivor
• Bourbon del Monte olivolja
• 1 vitlöksklyfta
• Några nypor örter ex rosmarin, dragon, mynta, koriander
• Gula och röda tomater
• Salt och svartpeppar efter behag

Tillagning
Kör kronärtskockan i en mixer tillsammans med örter och lite vitlök till en slät massa, avsluta med creme fraiche. Smaka av med salt och vitpeppar, ställ i kylen.

Stek brödskivorna o olivolja tills det är krispiga, låt de sedan rinna av på papper.

Kärna ur tomaterna och tärna dem, smaka av med olivolja, salt och svartpeppar.

Skinnsidan på ankbrösten snittas, saltas och peppras. Bryn dem sedan hastigt och efterstek på galler i ugn 100°, till en innertemp på 58°. Låt dem därefter vila i ca 20 minuter. Vid servering stek brösten en kort stund på skinnsidan tills de blivit krispiga. Skiva upp och arrangera tillsammans creme, bröd och tomater.

 

HUVUDRÄTT

RENFILÉ MED SVAMPRISOTTO OCH KRYDDKRUTONGER (4 PERS.)

Ingredienser
• 600-800g Renfilé
• 360g arborioris
• 250g svamp
• 50g schalottenlök, hackad
• 50g parmesan
• 1 dl vispgrädde
• 2 skivor landgångsbröd

Till kryddolja
• 1 dl Bourbon del Monte olivolja
• 25g ruccola
• 3g wasabipulver
• 5g franskt medelhavssalt

Tillagning
Börja med att hetta upp oljan till 65°C. Kör de andra oljeingredienserna i en mixerkanna, tillsätt den varma oljan och mixa allt slätt och grönt. Koka riset i kort om vatten och eventuellt någon god buljong. När riset börjar kännas färdigt så övergå till grädde, tillsätt riven parmesan och smörstekt schalottenlök och svamp. Koka samman till en krämig risotto, smaka av med salt och svartpeppar. Skär landgångsbröden i långa stavar, pensla på kryddoljan och rosta brödstavarna till knapriga krutonger. Bryn renfilén och stek den sedan på försiktig värme i ugnen (Se stektemperaturer). Arrangera allt på fat eller tallrikar.

 

EFTERRÄTT

BLÅBÄRSPAJ

Ingredienser:
Pajdeg
• 150 g smör
• 3,5 dl vetemjöl
• 0,25 dl kallt vatten

Fyllning
• 4-5 dl blåbär
• 1 msk potatismjöl
• 2 msk strösocker
• 1 ägg till pensling

Tillagning:
Värm ugnen till 225 grader. Mixa smör och mjöl till en smuldeg. Tillsätt vattnet, arbeta ihop pajdegen och lägg den i plastfilm i kylen i en timme. 
Kavla ut degen. Klä en pajform med den, men spara lite till gallret. Nagga bottnen. Vik en aluminiumfolieremsa över kanten, så att degen inte glider ner. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Ta ut formen och ta bort folien. 
Fördela blåbär i pajskalet. Blanda socker och potatismjöl och strö över. Sporra remsor av resterande deg och lägg dem som ett galler över. Pensla med ägg och grädda klart, cirka 10 minuter. 
Servera din blåbärspaj ljummen med lite glass eller vaniljsås.

 


2015-10-22 10:17

Smaka vår Helglåda

Lite vilt, lite grönt, lite Italien. Gott! Enkelt! Mycket gott!

Innehåll:
1 pkt Ankbröst ca 750-800g
Rotfruktsmix 1kg
Olivolja 250 ml
Champinjoner 500g

Kolla här: https://www.vipfinefood.com/product.html/erbjudande/helglada?category_id=40


2015-10-14 11:30

Smaka på herr Ohlssons vintips

Ohlssons Vintips

Vad är bättre än att börja en fin middag i trevligt sällskap med en liten aperitif, gärna i form av bubbel? Detta kan med fördel avnjutas tillsammans med snittar med räkor och löjrom eller varför inte rökt renkött med pepparotskräm. Fördjupa dig i ett antal dryckestips till goda middagar här: https://www.vipfinefood.com/dryckestips.html

Sedan 2001 har vi regelbundet varit på plats i Italien och handplockat vår kollektion av viner och mat. Vi samarbetar alltid på plats med våra vingårdar och övriga matleverantörer. Det ger dig det bästa från Italien - direkt hem till dig. Vad gäller viner så har vi har valt att fokusera på Valpolicella, Toscana och Piemonte - var och en med sin speciella smak och charm. Vi har ett genuint intresse av Italien, både mat och vin - i skön harmoni. Detta intresse vet vi att vi delar med många av våra matvänner.

Bon Appétit, 
VIP Fine Food 


2015-10-14 11:11

God mat som du lagar själv

Kantarelltoast

Kolla in vår receptsamling här: https://www.vipfinefood.com/recept.html 

En samling av olika maträtter som blir fantastiskt goda när du tillagar dem. Vår receptsamling kommer hela tiden att utökas och kompletteras. Så gå in lite då och då och ta del av våra härliga recept som är framtagna tillsammans med kreativa kockar från restaurangbranschen. 

Gå gärna in på http://akep.se/?page_id=63 och ta del av ÅkeP:s många receptsamlingar. Innehållet handlar du självkalrt direkt från oss på www.vipfinefood.com.

Bon Appétit, 
VIP Fine Food


2015-10-12 14:12

Fågel eller Älgstek

Vi närmar oss ett antal helgdagar där maten står i centrum. Under hösten är det inte minst det vilda från naturen och fågel som t ex gås som är det som smakar mest och bäst. Tillsammans med svamp, bär och goda grönsaksblandningar blir det många goda middagar. Tänk på att du som kund har möjlighet att beställa i god tid, för att du ska vara säker på att du får det som du vill ha. 

Vipfinefood.com kan erbjuda följande:

Alla Helgons Dag 31/10

Kalkon eller kalkonbröst. 

Fars Dag 8/11

Älgstek eller gås.

Mårtensafton 10/11

Gås eller varför inte anka.  


2015-09-17 12:58

UNDER SEPTEMBER LANSERAS VIPFINEFOOD.COM

Vipfinefood.com är en matsite där du kan beställa kött av vilt, från Sverige, och italienska godsaker som är speciellt framtagna för dig. Vår vision är att siten kommer att ha ca 500-600 matprodukter, beroende på säsong och efterfrågan. Vi strävar inte efter kvantitet utan fokuserar på kvalitet.

Det vilda kommer från Åke P Fågel & Vilt som är Sveriges ledande leverantör av fågel och vilt och tillhandahåller kött från t.ex. älg, hare, hjort, lamm, rådjur, ren, vildsvin m.m. Genom ett nära utbyte med restauranger och butiker utvecklar vi nya produkter som passar ett modernt synsätt på matlagning. 

De italienska delikatesserna kommer från Finovino som erbjuder ett personligt utbud av italienska kvalitetsviner och delikatesser. Sedan 2001 har vi regelbundet varit på plats i Italien och handplockat vår kollektion. Vi samarbetar alltid på plats med våra vingårdar och övriga leverantörer. Det ger dig det bästa från Italien - direkt hem till dig. Vi har valt att fokusera på Valpolicella, Toscana och Piemonte - var och en med sin speciella smak och charm.

Vi har ett genuint intresse av Italien, både mat och vin - i skön harmoni. Detta intresse vet vi att vi delar med många av våra vänner, och ser därför Finovino som något mer än bara er leverantör - vi förmedlar smaker och dofter från Medelhavet.