Press

Urban packar för leverans - VIP Fine Food

Bra mat och ekologiskt vin på samma gång

Företagen Vipfinefood och Winetales, båda från Malmö, inleder ett spännande samarbete.

- Nu har vi ett fantastiskt middagserbjudande till våra kunder när vi kan leverera både mat och vin hela vägen hem till dörren, säger Urban Rosell en av Vipfinefoods grundare. Det är framför allt det ökade intresset för det naturliga viltköttet samtidigt med en stigande efterfrågan av viner från mindre, ofta ekologiska producenter som lett fram till samarbetet. Här har båda företagen omfattande kunskap och erfarenhet som nu kombineras. Viltkött är det enda kött som får grönt ljus av Världsnaturfonden och Vipfinefood levererar under högsäsong färskt vilt från hela Sverige. Winetales arbetar med viner från kontinenter, gärna lite okända vindistrikt, där kvalitet fortfarande finns till överkomliga priser.

- Med tanke på att Vipfinefood jobbar tillsammans med Sveriges största leverantör av vilt, ÅkeP, så borgar det för hög kvalitet.

Kontaktuppgifter: Urban Rosell, Vipfinefood, 070-999 12 73

Vipfinefood.com startade 2015 i Malmö och levererar Svenskt viltkött men även delikatesser från Italien tillsammans med grönsaker samt frukt och bär, direkt till dörr. Företagets idé är att erbjuda kunder allt som behövs inklusive recept, för en spännande smakupplevelse. Allt beställs via nätet vipfinefood.com

 

 

 

Malmö 10 sept 2016 

Högsäsong för vilt

Snart ger sig 270 000 svenska jägare ut i skogen på jakt efter älg. Många kommer dock att återvända tomhänta, fortfarande med längtan efter gott och naturligt viltkött.

Det unika skånska e-handelsföretaget VIP fine food, som specialiserat sig på vilt, är just nu på väg in i sin högsäsong när alla vill äta nyttigt grönt kött.

Intresset för svenskt viltkött växer snabbt och under jakttider ökar efterfrågan extra mycket. Skånska Vipfinefood.com hjälper tillsammans med landets största viltproducent ÅkeP i Malmö, konsumenter att handla både smart och miljövänligt via nätet.

Viltkött är det enda kött som får grönt ljus av Världsnaturfonden. Vilt är bra för klimatet, den biologiska mångfalden samt är helt fritt från kemiska bekämpningsmedel.

I dag hittar man vilt i framför allt storstädernas välsorterade matvaruaffärer. Vipfinefood är först i Sverige med att leverera svenskt viltkött direkt till hemmet. Skåne är redan inarbetat och planer finns för expansion för att möta efterfrågan över andra delar av landet.

* Vi gör det lättare för den som vill äta bra kött säger Urban Rosell, en av företagets grundare.

* Vi vill locka och inspirera konsumenterna att prova vad som finns i de svenska skogarna. Med recept och tips är det enkelt att byta ut det vanliga köttet och upptäcka smakskillnaderna!

Hos Vipfinefood finns nu under jaktsäsongerna bland annat färskt älgkött tillsammans med köttet från både dov- och kronhjort men även hare, ren och rådjur. Allt paketerat och garanterat av Sveriges störste viltproducent ÅkeP i Malmö.

* Dagens konsumenter ställer allt större krav på vad man äter, inte minst när det gäller kött, säger Stefan Persson.

* Därför är viltköttet så intressant eftersom det är naturligt ekologiskt och ligger helt rätt i tiden.

Kontaktuppgifter:

Stefan Persson (ÅkeP) 070-545 59 25

Urban Rosell (Vip 070-999 12 73

Vipfinefood.com startade 2015 i Malmö och levererar Svenskt viltkött men även delikatesser från Italien tillsammans med grönsaker samt frukt och bär, direkt till dörr. Företagets idé är att erbjuda kunder allt som behövs inklusive recept, för en spännande smakupplevelse. Allt beställs via nätet vipfinefood.com

 

Malmö 2 maj 2016

Skånsk e-handel ger gott samvete

Efter alla matskandaler växer intresset för svenskt viltkött snabbt. Skånska Vipfinefood.com hjälper tillsammans med landets största viltproducent ÅkeP i Malmö, konsumenter att handla både smart och miljövänligt via nätet.

- Vi ser en mycket stark framtid för viltköttet, säger Stefan Persson en av ägarna till ÅkeP.

Viltkött är det enda kött som får grönt ljus av Världsnaturfonden. Vilt är bra för klimatet, den biologiska mångfalden samt är helt fritt från kemiska bekämpningsmedel.

I dag hittar man vilt i framför allt storstädernas välsorterade matvaruaffärer. Vipfinefood är först i Sverige med att leverera svenskt viltkött direkt till hemmet – eller till och med arbetsplatsen. Skåne är redan inarbetat och planer finns för expansion för att möta efterfrågan bland annat på den danska sidan.

- Vi gör det lättare för den som vill äta bra kött säger Urban Rosell, en av företagets grundare.

- Vi vill locka och inspirera konsumenterna att prova vad som finns i de svenska skogarna. Med recept och tips är det enkelt att byta ut det vanliga köttet och upptäcka smakskillnaderna!

Hos Vipfinefood finns under jaktsäsongerna bland annat färskt älgkött tillsammans med köttet från både dov- och kronhjort men även hare, ren och rådjur. Allt paketerat och garanterat av Sveriges störste viltproducent ÅkeP i Malmö.

- Dagens konsumenter ställer allt större krav på vad man äter, inte minst när det gäller kött, säger Stefan Persson.

- Därför är viltköttet så intressant eftersom det är naturligt ekologiskt och ligger helt rätt i tiden.

Efterfrågan ökar snabbt och Vipfinefood hittar ständigt nya vägar för att leverera i rätt tid. Inom kort börjar företaget även med utkörning direkt till arbetsplatser.

- Då kan man enkelt ta med sig viltköttet hem och behöver inte passa några tider, säger Urban Rosell.

- För oss är det viktigt att alla ska ha möjlighet att äta bra mat oavsett var man bor.

Vipfinefood startade 2015 i Malmö och levererar Svenskt viltkött men även delikatesser från Italien tillsammans med grönsaker samt frukt och bär, direkt till dörr. Företagets idé är att erbjuda kunder allt som behövs inklusive recept, för en spännande smakupplevelse. Allt beställs via nätet vipfinefood.com

Kontaktuppgifter:

Stefan Persson 070-545 59 25
Urban Rosell 070-999 12 73